Дорогі друзі! Щиро вдячна вам за увагу до мого блогу.

Привіт усім. На своїх сторінках маю намір ділитися з вами наболілими думками, надавати цінну інформацію та допомогти вирішити ваші проблеми. Я - мама чотирьох дітей, і з власного досвіду добре знаю, як важлива вчасна допомога.
Я працюю у Львові.
Можете зателефонувати:
067 374 56 17, 243 15 17
Свої думки та побажання можете написати за адресою nataly.gorak@gmail.com

неділю, 10 січня 2010 р.

Няня в домі. Як поділити територію?



Першим завданням після того, як ми знайшли няню, є правильна постановка задач для неї. Як зробити так, щоб наші очікування від роботи няні виправдалися, а не створили додаткову напругу.
Адже це дійсно проблема коли недоречні непорозуміння з чоловіком, мамою, або погіршення здоров’я дитини, пов’язуються з появою у вашій сім’ї няні.  І запобігти цій проблемі досить легко. Достатньо слідувати запропонованим нижче порадам. Не намагайтесь всі запропоновані поради лише прочитати. Домовленості краще фіксувати письмово. Трохи «бізнесового» підходу не завадить.
1.     Узгодьте графік роботи няні.
Продумайте, з котрої години розпочинає свою роботу няня і о котрій годині вона її закінчує. Скільки днів на тиждень няня буде приходити до вашого малюка. З’ясуйте – це буде фіксований графік її роботи, за викликом чи близький до гнучкого. Пам’ятайте про суботи і неділі. Дайте собі відповіді на ці запитання, пропишіть і лише після цього розповідайте про нього няні. Рекомендую подати в письмовому вигляді.
2.     Визначте права та обов’язки няні.
    Слід пам’ятати, що чітко і конкретно поставлені задачі для персоналу –   
    гарантія успіху. У даному випадку – персонал працює з Вашою дитиною, а ви – ПРАЦЕДАВЕЦЬ. І ваш спільний  успіх – це її здоровя та безпека. Вам буде простіше, якщо Ви складете просту інструкцію на одному аркуші формату А4, для няні в письмовому варіанті – не доведеться повторювати безліч разів. Тут слід зазначити, що прописаних стандартів  для роботи няні не існує. Їх встановлюють самі батьки.
3.     Придумайте систему контролю та оцінювання.
Будь-яка постановка задачі передбачає її контроль та оцінювання. Це стосується також роботи вашого домашнього персоналу.
Контролювати можна наступним чином:
  • Спостерігайте за дитиною. Будь-яка зміна поведінки дитини в гіршу сторону має значення – з’ясуйте причину.
  •   Ваша безпосередня присутність. Ви маєте право спостерігати за виконанням обов’язків няні в перші дні її виходу на роботу, так і тоді, коли ви вважатимете за потрібне.
  • Спілкування з нянею по телефону і вкінці робочого дня без присутності малюка.
  • Розпитуйте сусідів про те, як веде себе дитина з нянею під час вашої відсутності навіть тоді, коли здається, що все добре.
  • Звертайте увагу на особисту гігієну та зовнішній вигляд няні. Ви маєте право робити зауваження, якщо є щось таке, що різко суперечить вашим поглядам.


Тут  не потрібно переживати, що няня може неправильно зрозуміти ваші дії. Мова йде про вашу дитину і цілком зрозуміло, що ви турбуєтесь про її здоров я, безпеку та правильний природній розвиток.
Виконавши ці прості пункти плану, ви побачите наскільки легко можна проблему перетворити в задачу та ще й знайти оптимальне рішення.
Щасти вам та успішної  співпраці з домашнім персоналом!

Наталя
http://natalygorak.blogspot.com/





Немає коментарів:

Дописати коментар

Шукати в цьому блозі