Дорогі друзі! Щиро вдячна вам за увагу до мого блогу.

Привіт усім. На своїх сторінках маю намір ділитися з вами наболілими думками, надавати цінну інформацію та допомогти вирішити ваші проблеми. Я - мама чотирьох дітей, і з власного досвіду добре знаю, як важлива вчасна допомога.
Я працюю у Львові.
Можете зателефонувати:
067 374 56 17, 243 15 17
Свої думки та побажання можете написати за адресою nataly.gorak@gmail.com

вівторок, 12 січня 2010 р.

Методи контролю роботи няні.




Часто сім’ї почувають себе незручно в питаннях контролю нянь, тому стараються їх уникати.
Не потрібно боятися. Слід пам’ятати, що співпрацю найкраще почати з домовленостей. Ви можете відкрито сказати няні, що будете її контролювати, для того, щоб впевнитись, що ви один одного зрозуміли правильно. Сподіваюсь, що ці прості поради стануть вам у пригоді.

1.Безпосередня присутність.
Перш ніж ви почнете залишати дитину на самоті з незнайомою вам поки людиною – придивіться до неї. Перші один два дні допоможіть малюку звикнути до нової людини, а заодно ви приглянете за поведінкою няні. Такий метод обов’язковий під час випробувального терміну і в будь-який момент, коли ви вважатимете за потрібне.

2.Спостереження за поведінкою дитини та розмови з нею.
Першу розмову з дитиною проведіть в той же день, коли няня прийшла до вас вперше. Не відкладайте в довгий ящик – думка малюка важлива. Зіграйте в гру «День принцеси (принца)», під час гри малюк розкаже набагато більше. Такі ж бесіди проводьте регулярно ( хоча б тричі на тиждень).

Уважно слідкуйте за будь-якою зміною в поведінці дитини – тривожність, неспокійний сон, байдужість, ненормативна лексика і т. д. З’ясуйте причину та відкоректуйте ці питання з нянею. Зміна поведінки дитини може відбутися і в кращу сторону – в цьому випадку наголосіть на цих змінах і висловіть подяку няні. Результат фантастичний.

3.Аналіз особистих якостей та звичок няні.
Не менш важливо приділяти увагу людині, що доглядає вашу дитину. Вона жива людина, і у неї теж буває поганий настрій, самопочуття «не супер». Вчасно помічайте такі зміни, вирішуйте такі проблемки за чашкою чаю. Якщо ви разом з нянею все робите правильно, найімовірніше, ваш малюк часом за грою не зауважить маминого повернення.

4.Контроль в телефонному режимі.
Знайдіть одну-дві хвилини для дзвінка додому, але не перетворюйте няню на телефонного оператора. Няня під контролем, і ви впевнені, що дома все гаразд.

5.Опитування сусідів.
Якщо вони самі не розкажуть, що дуже можливе, не соромтесь задати питання сусідам – чи виходили сьогодні на прогулянку, чим займались, як вів себе малюк, про що розмовляли. Особливо пенсіонерам, котрі люблять спостерігати за подіями через вікно, чи гурту бабусь на лавочці у дворі – ми ж знаємо, що вони чують все і навіть більше. Ви навіть можете прийняти пропозицію котроїсь із них стати вашою довіреною особою, щоправда в межах розумного.

Пам’ятайте, що найкращий контроль – це підтримка та розуміння, адже няні також потрібен час, щоб звикнути до нової сім’ї. Допоможіть їй у цьому. Щасти вам!

Наталя Горак
http://natalygorak.blogspot.com/

2 коментарі:

  1. Є ще один метод контролю. Бачила у знайомих, але сама не пробувала - руки не дійшли.
    Можна поставити кілька відео камер в квартирі (домі).
    У знайомих одна камера в дитячій, одна - на вулиці.
    Коштує це все, з їх слів, біля 2 тис. гривень.
    І що саме прикольне - все можна бачити не тільки з офісного компютера, але і з мобільного телефона.
    Попробую поставити собі, потм розкажу, як це.
    Світлана.
    Svetlana.Kandyba@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  2. Світлано, дякую вам,що активно відгукнулися і долучилися до обговорення!!! Метод справді дуже ефективний і, що основне - правдивий, адже відео констатує факт, проти якого не попреш. У мене ця тема уже давно була не душі, та виникало запитання: чи ставити до відома няню про такий метод контролю? Чи не порушую я таким чином приватність людини? Розкажіть будь-ласка, яке рішення знайшли ваші знайомі у цій ситуації? Буду дуже вдячна.
    З повагою Наталія Горак

    ВідповістиВидалити

Шукати в цьому блозі