Дорогі друзі! Щиро вдячна вам за увагу до мого блогу.

Привіт усім. На своїх сторінках маю намір ділитися з вами наболілими думками, надавати цінну інформацію та допомогти вирішити ваші проблеми. Я - мама чотирьох дітей, і з власного досвіду добре знаю, як важлива вчасна допомога.
Я працюю у Львові.
Можете зателефонувати:
067 374 56 17, 243 15 17
Свої думки та побажання можете написати за адресою nataly.gorak@gmail.com

пʼятницю, 22 січня 2010 р.

Няня чи мама?








Перший рік життя вашого малюка – це основа, на якій буде будуватися його подальше життя. Молода мама з дитинкою – це окремий невидимий світ емоцій та почуттів.
Нерідко вночі, після напруженого дня, ви все-таки проснетесь рівно за хвильку до того, як прокинеться ваш малюк, очікуючи часу годування? Чи пригадуєте ті моменти, коли проходячи вдень біля дитячого ліжечка ви зупиняєтесь на одну мить, а дитинча раптом щасливо посміхнеться вам?..

Ви інтуїтивно відчуваєте свою дитину, всі її радості і болі як свої власні, всі її потреби передбачаєте і виконуєте саме вчасно. Підбираючи няню для свого малюка, цілком зрозуміло, що ви очікуєте цього ж і від неї. Ви хочете бути впевнені, що прокинувшись вдень, дитина не буде плакати, очікуючи поки няня підігріє кашу, а плач дитини через мокрі підгузники няня не сплутає з її бажанням пити. Погодьтесь, відчуття провини, що ви віддаєте СВІЙ СКАРБ ЧУЖІЙ ЛЮДИНІ раз по раз повертається протягом дня, коли ви не вдома. Щоб зменшити це відчуття, я пропоную дещо вивчити в біографії своєї майбутньої няні.

Спробуйте за чашкою чаю розговорити людину. По дружньому дізнайтесь про її інтереси, як живе людина,  чим вона займається. Щоб розмова вдалася легше – розкажіть про себе. Для цього не потрібно вивертати душу на виворіт, просто розкажіть про вашого малюка. Про те, як ви очікували його появи, що це був за день, що найбільше запам’яталося. Розкажіть про характер дитини, її особливості, звички. Попросіть няню поділитись своїм досвідом у тих питаннях, які вас цікавлять найбільше. Пам’ятайте, що кожна з вас мама, котра найбільше в світі любить своїх дітей. Коли ви почуєте як ваша кандидат любить своїх дітей, ви зможете дати собі відповідь на запитання чи підійде вона на роль няні вашій дитині.

Ні в якому разі не слід довіряти молодій особі, котра ще не виховала своїх дітей, адже досвід материнства не здобудеш ніякими семінарами чи короткотривалими практичними заняттями. Але зауважте – лише власний материнський досвід такої няні не може служити гарантією. Може так статися, що їй ніколи не довелось вирішувати таких проблем, з якими є імовірність зустрітися тут.

Наталя Горак natalygorak.blogspot.com

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шукати в цьому блозі